Nieuwe bewegwijzering

Een revolutionair bewegwijzeringssysteem moest een eenvoudig antwoord bieden aan de teloorgang van de bruine bordjes die overplakt werden met de meest kunstzinnige verwijzingen naar de meest ­onvindbare plaatsen.

Wat is een routesysteem?

Het is redelijk nieuw in een ziekenhuis maar vakantieparken kennen het principe al langer. Alles start met het kiezen van een routenummer dat bij je eindbestemming hoort. En die nummers zijn te vinden op verschillende plaatsen en fora:

  • De mooie digitale overzichtsschermen aan het onthaal
  • 35 digitale mini-overzichtsschermen verspreid over het ­ziekenhuis en te vinden op de meest strategische plaatsen
  • Op de flyers die aan het onthaal worden meegegeven
  • Op het intranet en het internet
  • Op verwijsbrieven, afspraakkaartjes, ...

Eén nummer, en je komt er!

Eens je het nummer van je eindbestemming kent, dan kan je niet meer verdwalen want op elk kruispunt van het ziekenhuis geven wegwijzers je de richting van alle routes mee.

Ben je aangekomen waar je wilde zijn, dan vind je daar een eindbestemmingsbord dat er qua vormgeving net iets anders uitziet dan een wegwijzer: mooi gestileerde zilveren letters op een zwarte achtergrond. Twijfel je onderweg aan je nummer, dan vind je de info op één van die 35 mini-overzichtsschermen.

En nu wordt het pas leuk! Je kan intern makkelijk verwijzen van de ene dienst naar de andere. Je hoeft enkel het nummer te kennen. Iets wat met gewone bewegwijzering niet haalbaar is. Je zou nooit op elke plaats in het ziekenhuis alle ­eind­­be­stemmingen voluit kunnen schrijven. De wegwijzers zouden gigantisch groot en onoverzichtelijk worden.

Voor iedereen

En merkte je al op dat die 10% van de bevolking die kleurenblind is, ook geen problemen kent met ons systeem? En stond je er al bij stil dat route in het Nederlands, Frans en Engels hetzelfde zijn?

Altijd actueel

Bij de verhuis van een dienst passen we enkel de digitale overzichtsborden aan. Met een paar muisklikken zo gepiept!

Franky Gotelaere
Technisch directeur